Marja van Bijsterveldt vierde op CDA-lijst

Demissionair staatssecretatris Marja van Bijsterveldt van OCW staat vierde op de kandidatenlijst van het CDA voor de komende Tweede Kamerverkiezingen. Lees verder

Het partijbureau van het CDA maakte de lijst met kandidaten dinsdag bekend, nadat het partijbestuur er maandagavond mee had ingestemd. Het gaat nog niet om de definitieve lijst, omdat het partijcongres van het CDA er volgende maand nog mee akkoord moet gaan.

Zoals al bekend was, staat demissionair premier Jan Peter Balkenende op de eerste plaats. Hij zal dus opnieuw lijsttrekker worden, tenzij er binnen het CDA zoveel verzet tegen hem is dat het partijcongres er een stokje voor steekt. Vooral op lokaal niveau heerst onvrede over hem. Dat hangt samen met het slechte resultaat van het CDA bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen en de rol die Balkenende daarbij zou hebben gespeeld.

Op nummer 2 staat demissionair staatssecretaris Ank Bijleveld van Binnenlandse Zaken, op nummer 3 demissionair minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen. Na Van Bijsterveldt op nummer 4 volgen respectievelijk de demissionaire ministers Ab Klink van Volksgezondheid en Jan Kees de Jager van Financiƫn.