Meer aandacht nodig voor aanpak seksueel geweld

Onder andere scholen moeten het gesprek aangaan over seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat vindt Herman Bolhaar, Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen.

De oproep van Bolhaar staat in het kader van een rapport, waarin staat dat de aanpak van seksueel geweld te weinig aandacht krijgt en te versnipperd is. Hij wijst erop dat het kabinet prioriteit geeft aan de aanpak van onder andere seksueel geweld tegen kinderen, maar dat het niet duidelijk is wat er tegen wordt gedaan.

Seksuele opvoeding

Niet alleen de landelijke overheid moet volgens Bolhaar aan de slag, ook op regionaal niveau zou de aanpak van seksueel geweld tegen kinderen meer aandacht moeten krijgen. De scholen hebben volgens hem daarin een taak. Die zouden het gesprek moeten aangaan over seksueel grensoverschrijdend gedrag.

‘Onderwijs speelt een grote rol bij het voorkomen van slachtoffer- en daderschap van seksueel geweld. Scholen zijn immers een belangrijke aanvulling op de seksuele opvoeding thuis’, zo staat in het rapport.

Lees meer…