Met flesje water hogere cijfers voor eindexamens

Examenkandidaten die af en toe een slok water nemen, halen hogere cijfers dan leerlingen die tijdens hun examen droog staan. Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek van de University of East London en de University of Westminster. Lees verder

De Britse onderzoekers vergeleken de examenresultaten van 447 studenten, van wie een deel water meenam naar het examen en een ander deel niets te drinken bij zich had. De resultaten van het onderzoek zijn deze week in Londen gepresenteerd tijdens het jaarcongres van The British Psychological Society.

De wetenschappers ontdekten dat degenen die af en toe een slok water namen, hogere cijfers haalden dan degenen die dat niet deden. Onderzoeksleider Chris Pawson denkt dat af en toe drinken een positief psychologisch effect heeft, waardoor de prestaties verbeteren. Ook zou af en toe water drinken een ontspannend effect hebben, waardoor studenten tijdens hun examen minder stress ervaren.

Het Britse onderzoek vermeldt niet of andere dranken, zoals frisdrank, bier, wijn of sterk alcoholische dranken ook een positief effect op de prestaties kunnen hebben.

Klik hier voor een uitgebreider bericht op de website van The British Psychological Society.