Minder schoolbranden tijdens jaarwisseling

Tijdens de jaarwisseling zijn verscheidene schoolgebouwen door brand ernstig beschadigd. Maar de situatie minder ernstig dan tijdens de vorige jaarwisseling, toen er brand was in zeker 23 schoolgebouwen. Lees verder

In Rotterdam-Crooswijk werd de kleuterlocatie van de islamitische basisschool Noen door brand verwoest. De naastgelegen locatie van openbare basisschool De Waaier raakte door de brand beschadigd.

In Dordrecht woedde brand in het gebouw waarin openbare basisschool De Griffioen is gevestigd. Het kinderdagverblijf in het pand ging verloren. Er was in de nieuwjaarsnacht ook brand in christelijke basisschool De Tweestroom in Hendrik-Ido-Ambacht. 

In de stad Groningen werd tijdens de jaarwisseling brand gesticht in een locatie van het Centrum Vakopleiding. In Etten-Leur brandde een lokaal van de rk-basisschool De Troubadour uit. In Gorinchem was brand bij sbo De Rotonde. In Alkmaar konden politie en brandweer voorkomen dat er brand werd gesticht in sbo De Piramide. 

In Apeldoorn werd op zondag 28 december brand gesticht in de vestiging Mheenpark van het Veluws College. Op dinsdag 30 december brandde een lokaal uit van de rooms-katholieke basisschool Jeroen in Den Haag.

VOS/ABB heeft geen informatie over eventuele andere schoolbranden elders in het land.

Vorige jaarwisseling ernstiger
Tijdens de vorige jaarwisseling was de situatie ernstiger dan nu. Toen registreerde Centraal Beheer Achmea 23 schoolbranden. Dat was voor de verzekeraar reden om dit jaar aan het begin van de kerstvakantie opnieuw een oproep te doen om scholen uit te rusten met brandwerende sprinklerinstallaties.

De verzekeraar zegt dat de meeste gemeenten ten onrechte afzien van het installeren van sprinklerinstallaties in scholen, omdat die te duur zouden zijn.