Minister steekt loftrompet over eigen initiatief

Minister Marja van Bijsterveldt van OCW is vol lof over de wettelijke verplichting van de maatschappelijke stages in het voortgezet onderwijs. Zij geeft daarmee zichzelf een pluim. Lees verder

In het vorige kabinet was het toen nog CDA-staatssecretaris Marja van Bijsterveldt die zich inzette om de maatschappelijke stages in het voortgezet onderwijs te integreren. Het initiatief paste bij de normen-en-waardendiscussie onder toenmalig premier en CDA-partijgenoot Jan Peter Balkenende. De gedachte is dat leerlingen door vrijwilligerswerk te verrichten leren om iets voor anderen over te hebben.

De Tweede Kamer ging er vorige week mee akkoord dat de maatschappelijke stages worden verankerd in de Wet op het voortgezet onderwijs (WVO). CDA-Tweede Kamerlid Jack Biskop had eerder al gezegd, toen bleek dat er een Kamermeerderheid  voor de wettelijke verankering was, dat dit een feestje waard was.

Van Bijsterveldt zegt nu dat de afgelopen jaren de ‘generale repetitie’ voor de maatschappelijke stages is gehouden en dat het nu tijd is voor de echte ‘première’.

Zie ook het gerelateerde bericht in de rechterkolom.