Mogelijk meer geld voor openbaar onderwijs Groningen

Het Groningse college van B&W komt toch met een extra onderzoek naar de financiële situatie van de Openbaar Onderwijs Groep Groningen (O2G2). De raadsfracties van PvdA en D66 hadden daarop aangedrongen. Lees verder

Onderwijswethouder Elly Pastoor (PvdA) zei eerder dat zij geen nader onderzoek naar de financiële positie van O2G2 instelde. Dit zou volgens haar vertragend werken en dus niet goed zijn voor O2G2. Maar haar eigen partij in de raad en D66 wilden wel een extra onderzoek. Daar heeft het college van B&W woensdag alsnog mee ingestemd.

RTV Noord meldt dat bestuursvoorzitter Marita Schreur van O2G2 verheugd is over het besluit van het college. Een extra onderzoek kan volgens haar duidelijk maken met welke financiële problemen haar organisatie te kampen heeft. Vorige maand werd bekend dat de gemeente ruim 4,6 miljoen euro toevoegt aan de bruidsschat die O2G2 meekreeg bij de bestuurlijke verzelfstandiging, maar dat is onvoldoende om de financiën van O2G2 op orde te brengen.

De resultaten van het vervolgonderzoek worden in november dan wel uiterlijk medio december verwacht. Op basis van de resultaten kan eventueel worden besloten dat er meer geld van de gemeente Groningen naar O2G2 gaat.