Mogelijk raadsenquête openbaar onderwijs Rotterdam

Een meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad wil een enquête naar de gang van zaken bij het Bestuur Openbaar Onderwijs Rotterdam (BOOR). Dat meldt RTV Rijnmond. Lees verder

De recherche doet onderzoek naar bouwfraude binnen BOOR. Bovendien blijkt uit onderzoek dat het bestuur slecht functioneerde. Dat heeft geleid tot het opstappen van het toezichthoudende algemeen bestuur en het vertrek per 1 oktober van bestuursvoorzitter Wim Blok.

Hij kwam bovendien negatief in het nieuws naar aanleiding van veel internationale reizen. Blok declareerde daarvoor zeker 110.000 euro, terwijl het zeer de vraag is of die reizen van nut waren voor het openbaar onderwijs in de havenstad.

Afgelopen week meldde de Volkskrant een nieuwe fraudezaak en het mogelijk onder de pet houden van een onderzoek daarnaar door oud-wethouder Sjaak van der Tak (CDA), die nu burgemeester van de gemeente Westland is. Van der Tak spreekt de aantijgingen tegen.

De bouwfraudezaak binnen BOOR werd vorig jaar via een klokkenluider aan het licht gebracht door Leefbaar Rotterdam. Deze partij en de PvdA willen nu een raadsenquête naar de gang van zaken.  

PvdA-raadslid Fouad El Haji meldt op de website van RTV Rijnmond: 'Tot nu toe is het moeizaam gegaan met de informatie, er zijn inmiddels honderden vragen gesteld en ik vertrouw er niet meer op dat we antwoorden krijgen'.

De kwestie komt aanstaande donderdag aan de orde in de commissie Bestuur, Veiligheid en Middelen van de Rotterdamse gemeenteraad.