MTV/TMF waarschuwt scholen voor nepmedewerkers

MTV/TMF meldt dat er personen actief zijn, die zich uitgeven voor medewerker of management van de muziek- en jongerenzender. In die hoedanigheid bellen zij scholen. Deze telefoontjes hebben door het hele land al plaatsgevonden. Lees verder

De nepmedewerkers van MTV/TMF bellen met het verhaal dat er een leuke wedstrijd is voor groep 8. Hierbij melden ze vaak dat dit al besproken is met de directeur van de betreffende school, waarvan ze ook de naam kunnen noemen.

Aan de -niet bestaande- wedstrijd mogen twee meisjes meedoen van 12 jaar.  Deze gegevens worden dan in goed vertrouwen door de school gegeven en de man vraagt de meisjes aan de telefoon. Zodra hij hen aan de lijn krijgt, stelt hij eerst een paar algemene vragen waarna hij overgaat tot ongepaste vragen.

MTV en TMF willen benadrukken nooit op deze manier te werk te gaan en dat deze personen zeker niet in opdracht voor MTV/TMF werken. Zij adviseren alle scholen deze personen nooit door te verbinden met leerlingen, en indien mogelijk het telefoonnummer door te geven aan de politie.

U kunt MTV Networks bellen op 020-4937000 om dit verhaal te verifiëren.