In Nieuws

In het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht is vanaf 10 juli een expositie over nazipropaganda op Duitse scholen in de periode 1933-1945. Bij de tentoonstelling hoort een educatief programma en een workshop die aansluiten op de thema’s burgerschap, democratie en mediawijsheid.

De tentoonstelling vertelt het verhaal van de manipulatie van de Duitse jeugd door middel van beeldbepalende propaganda. Zo zijn er schoolboekjes en speelgoed uit de nazitijd te zien en ook jeugdboeken met tekeningen en foto’s van Adolf Hitler. ‘Het contrast tussen de ogenschijnlijk onschuldige, soms bijna lieflijke, propagandaplaatjes en de verschrikkelijke gevolgen van het nationaalsocialisme kan bijna niet groter zijn’, zo meldt het museum.

Het educatieve programma bij de tentoonstelling legt parallellen met de actualiteit. Leerlingen ontdekken welke waarden ten grondslag liggen aan een vrije democratische samenleving. Er is ook de mogelijkheid een workshop te volgen die aansluit op de thema’s mediawijsheid en burgerschap. Het educatieve programma kan vanaf september worden geboekt via educatie@onderwijsmuseum.nl.

De expositie is te zien van 10 juli 2020 tot en met 9 mei 2021.

Lees meer…

Delen