Nationale bollebozen op openbare scholen

De nationale ‘bollebozen’ Daniël Verschueren en Jan-Harm Betting zitten allebei op openbare scholen, die lid zijn van VOS/ABB. Verschueren (18) komt van het Stedelijk Gymnasium Nijmegen en Betting (18) van het Scheldemond College in Vlissingen. Lees verder

Jan-Harm Betting deed in 19 gymnasiumvakken eindexamen, en slaagde met alleen maar achten en negens. Voor het centraal schriftelijk examen wiskunde haalde hij zelfs een tien. Hij hoorde bij de eerste lichting gymnasiumkandidaten die eindexamen deed op het Scheldemond College, want die afdeling bestaat nog niet zo lang.

In Nijmegen slaagde Daniël Verschueren aan het Stedelijk Gymnasium voor 22 vakken, met een gemiddeld eindcijfer van bijna een 9. De Nijmeegse bolleboos won eerder deze maand ook al de Sterrenkunde Olympiade, nadat hij masterclasses sterrenkunde in Groningen had gevolgd.

De scholen zijn trots op hun succesvolle leerlingen. Jan-Harm Betting gaat werktuigbouwkunde studeren aan de Technische Universiteit Delft. Verschueren gaat naar het Britse Oxford om daar natuurkunde te studeren.