Nederland Leest: ‘De gelukkige klas’

Minister Ronald Plasterk van OCW heeft vrijdag in de hoofdvestiging van de openbare bibliotheek in Den Haag het officiële startsein gegeven voor Nederland Leest. Het is de tweede keer dat dit nationale evenement wordt gehouden. Het boek ‘De gelukkige klas’ van schrijver en onderwijzer Theo Thijssen staat centraal. VOS/ABB haakt hierop aan met ‘Gezocht: de gelukkigste klas’. Alle leden van VOS/ABB kunnen meedoen aan deze imagocampagne. Lees verder

Theo Thijssen (1879-1943) schreef ‘De gelukkige klas’ in dagboekvorm. Het boek gaat over het leven in een klas rond 1900. Leden van de openbare bibliotheken kunnen het boek gratis afhalen. Ook leerlingen van havo-4 en vwo-4 krijgen het boek cadeau. Voor docenten zijn online lessuggesties beschikbaar.

Met de actie ‘Gezocht: de gelukkigste klas’ haakt VOS/ABB aan bij Nederland Leest. Leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs van scholen die lid zijn van VOS/ABB, kunnen met een eigen videopresentatie laten zien dat zij in een gelukkige klas zitten. De inzendingen worden door VOS/ABB digitaal gebundeld op youtube. De winnaar wordt in het voorjaar bekendgemaakt op het landelijke VOS/ABB-congres.

Informatie: Annelies Schrijver, 0348-405293, aschrijver@vosabb.nl