Netwerk PR over de rol van de media

Het VOS/ABB- netwerk van communicatie- en PR-medewerkers van onderwijsinstellingen is dinsdag in het openbare Edison College in Apeldoorn voor de tweede keer bijeen geweest. Het thema was de rol van de media. Lees verder

Het netwerk Communicatie en PR van VOS/ABB is in principe bedoeld voor schoolbesturen en scholen die zijn aangesloten bij VOS/ABB. Het netwerk heeft tot doel om de communicatie en marketing van onderwijsinstellingen te versterken.

Tijdens de bijeenkomst in Apeldoorn kwam de rol van de media aan bod. Bedrijfsjournalist Martin van den Bogaerdt van VOS/ABB gaf een toelichting op de mogelijkheden die verschillende media bieden om de eigen organisatie te profileren. Hij legde uit dat niet alleen landelijke en regionale kranten en omroepen van belang zijn, maar vooral ook lokale media, zoals huis-aan-huisbladen.

Persoonlijk contact
Van den Bogaerdt, die ervaring heeft als journalist voor onder meer het ANP, RTL Nieuws en diverse andere audiovisuele media, lichtte ook toe dat het voor C&M-medewerkers belangrijk is om persoonlijk contact te leggen met jounalisten. Een van de deelnemers, Bert Gilbert van de Scholengemeenschap Lelystad, vertelde dat hij daar inderdaad veel baat bij heeft.

Ook werd ingegaan op het organiseren van een persconferentie. Daarbij kwamen onder meer de doelgroepen en goede timing aan bod. Tevens werd onder leiding van VOS/ABB-adviseur Annelies Schrijver gebrainstormd over de imagocampagne voor het openbaar onderwijs, die VOS/ABB met de Vereniging Openbaar Onderwijs gaat organiseren.

Voor het onderwerp crisiscommunicatie was helaas te weinig tijd. Dit onderwerp zal aan de orde komen tijdens de volgende netwerkbijeenkomst. De datum en locatie van die bijeenkomst zijn nu nog niet bekend en zullen later via deze website en de e-mailnieuwsbrieven van VOS/ABB bekend worden gemaakt.

Hebt u interesse in het netwerk Communicatie en PR van VOS/ABB? Meld u aan bij Annelies Schrijver, 06-22939679, aschrijver@vosabb.nl

Zij kan u ook meer vertellen over de andere mogelijkheden die VOS/ABB biedt op het gebied van communicatie en marketing.