Nieuw opleidingsaanbod VOS/ABB Consulting

Voor het komende schooljaar heeft VOS/ABB Consulting weer een royaal opleidingsaanbod samengesteld. Er is veel nieuws bij, zoals een bestuursschool, één-op-één-trainingen en een training projectmanagement. Daarnaast gaat een aantal succesvolle leergangen van dit jaar op herhaling. Lees verder

De bestuursschool omvat opleidingen voor startende bestuurders, maar ook voor bestuurders die verdieping zoeken op terreinen als bedrijfsvoering en financiën, identiteit van het openbaar onderwijs, huisvesting, zorgplicht en passend onderwijs.

De één-op-één-trainingen houden in dat een consultant direct wordt gekoppeld aan de klant, die een heel specifieke vraag heeft. Op deze manier is de advisering heel persoonlijk en resultaatgericht.

Nieuw is ook de training Projectmanagement, die is opgezet omdat er in de scholen steeds meer in de vorm van projecten wordt gewerkt. Dan is het heel handig om technieken daarvoor te leren en kennis te hebben van projectmanagement.

Voor het eerst komt er volgend schooljaar ook een training vanuit het ExpertiseCentrum Openbaar Onderwijs (ECOO). Die zal gaan over identiteitsvraagstukken, profilering en positionering. Ook komen er trainingen burgerschap en sociale integratie.

Wat blijft, zijn de succesvolle leergangen P&O en huisvesting. En er komt weer een aanbod aan in-company-workshops. Het complete overzicht van het opleidingsaanbod staat in een brochure die binnenkort aan de leden van VOS/ABB wordt verstuurd. De inhoud daarvan is ook te downloaden uit de rechterkolom hiernaast.

Bijlagen