Nieuwe bestuur VOS/ABB per 1 december in functie

Het nieuwe bestuur van VOS/ABB is in functie. De gewijzigde statuten van de vereniging, die in november door de algemene ledenvergadering werden goedgekeurd, zijn op 1 december officieel bekrachtigd door de notaris. Lees verder

Peter Snijders is de nieuwe bestuursvoorzitter van VOS/ABB. De VVD’er is sinds september 2007 burgemeester van Zuid-Drentse gemeente De Wolden. Hij is tevens voorzitter van de Drentse Onderwijsmonitor. 

Voordat hij burgemeester werd van de gemeente De Wolden, was hij onder meer wethouder in Coevorden en chef kabinet van de commissaris van de koningin in de provincie Overijssel. Snijders studeerde bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en bestuurskunde aan de Hanzehogeschool, ook in Groningen.

Snijders volgt als voorzitter van VOS/ABB de Drentse PvdA-gedeputeerde Janny Vlietstra op.

De nieuwe bestuursleden:

  • Lambert van Genugten, algemeen directeur Jan van Brabant College, Helmond (voortgezet onderwijs);
  • Hans Kelderman, algemeen directeur Aloysius Stichting Onderwijs Jeugdzorg, Voorhout (expertisecentra, primair/voortgezet onderwijs);
  • Peter van Loon, algemeen directeur Stichting OPOCK, Capelle en Krimpen aan den IJssel (primair onderwijs);
  • Annemie Martens, algemeen directeur PlatOO, Zuidoost-Brabant (primair onderwijs);
  • Joep Spanjaard, algemeen directeur Stichting Openbaar Onderwijs Hilversum (primair onderwijs);
  • Cees Vreugdenhil, algemeen directeur Dr. Nassaucollege, Assen (voortgezet onderwijs).

Ritske van der Veen is de nieuwe directeur van VOS/ABB. Hij is de opvolger van Theo Hooghiemstra, die na de loskoppeling van het consultinggedeelte van VOS/ABB van de vereniging zijn carrière elders heeft voortgezet. De consultants van VOS/ABB vallen per 1 september 2009 onder adviesbureau Leeuwendaal, maar blijven wel onder de vlag van VOS/ABB opereren.

De gewijzigde statuten voorzien in meer zeggenschap voor de leden van VOS/ABB. Voor meer informatie, klik hier.

Klik hier voor het persbericht waarmee de gemeente De Wolden de nevenfuncite van burgmeester Peter Snijders bekend heeft gemaakt.

De lokale en regionale media hebben aandacht besteed aan de benoeming van Snijders tot voorzitter van het VOS/ABB-bestuur. Het Dagblad van het Noorden, De Meppeler Courant, de Hoogeveensche Courant en RTV Drenthe hebben erover bericht.