Nieuwe reeks trainingen voor goede medezeggenschap

VOS/ABB en de Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO) organiseren in het najaar van 2013 en in de winter van 2014 een nieuwe reeks trainingen over medezeggenschap op scholen. Er zijn aparte trainingen voor schoolleiders in het primair respectievelijk voortgezet onderwijs.

De reeks bestaat uit een basistraining en een verdiepingstraining. Het is mogelijk ze los van elkaar te volgen, maar u ook kunt kiezen voor beide trainingen. De basistraining staat in het teken van de theoretische beginselen en de Wet medezeggenschap op scholen (WMS). Met de verdiepingstraining, het woord zegt het al, gaat u meer de diepte in. Centrale vraag is hoe u als schoolleider samen met uw MR het beste uit medezeggenschap kunt halen. Er wordt gewerkt met casuïstiek en er komen tips & tricks aan bod.

Voor primair onderwijs zijn er in het najaar van 2013 trainingen. Voor het voorgezet onderwijs wordt in de winter van 2014 een training georganiseerd.

Regio Noord, primair onderwijs. Locatie: nog niet bekend.

Regio Midden, primair onderwijs. Locatie: kantoor VOS/ABB Woerden

Regio Midden, voortgezet onderwijs. Locatie: kantoor VOS/ABB Woerden

  • 6 februari 2014, verdiepingstraining 13.30-16.00 uur. Door Janny Arends (VOO) en Janine Eshuis (VOS/ABB)

Leden van VOS/ABB en/of de VOO betalen voor deelnamen 135 euro per persoon (btw-vrij). Voor niet-leden geldt het tarief van 195 euro (btw-vrij).

Aanmelden kan online via welkom@vosabb.nl onder vermelding van ‘Training Medezeggenschap op scholen’. Vermeld in uw e-mail duidelijk de datum van de training van uw keuze, uw naam, de organisatie waarvoor u werkt en uw telefoonnummer.

Als u niet goed kunt inschatten of het voor u raadzaam is om te beginnen met de basistraining en daarna eventueel de verdiepingstraining te volgen, kunt u met een korte vragenlijst uw kennis over medezeggenschap toetsen.

Voor meer informatie over de training of mogelijkheden voor een in-companytraining, kunt u contact opnemen met Janine Eshuis (VOS/ABB) of Janny Arends (VOO).