Nog kaarten voor Kofi Annan bij Hope XXL

Er zijn nog gratis kaarten verkrijgbaar voor de Europese Hope XXL Conferentie van 6 tot 8 december in Leiden en Den Haag. Dat biedt Nederlandse jongeren de kans om aanwezig te zijn bij een gesprek met Kofi Annan, voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties. Lees verder

Annan, winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede, spreekt op donderdag 6 december in Leiden. In de Stadsgehoorzaal is plaats voor 800 mensen. De voertaal is Engels, maar jongeren uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs zullen het zeker kunnen volgen.

HOPE XXL is een jongerenorganisatie, waar VOS/ABB mee samenwerkt. Hope XXL ontwikkelt met jongeren wereldwijd een nieuwe visie op de toekomst, met als doel een beter leven voor ieder mens op de wereld. Eerder dit jaar heeft VOS/ABB samen met Hope XXL een geslaagde kinderconferentie georganiseerd in de Euromast. Komend jaar komt er weer zo'n kinderconferentie, nu in de actieweek van het openbaar onderwijs, op 22 maart. VOS/ABB werkt samen met Hope XXL omdat deze activiteiten aansluiten bij de kernwaarden van openbaar onderwijs.

Uiteindelijk zal de visie van Hope XXL op de toekomst worden gepresenteerd aan de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Voor de jongeren van over de hele wereld die meedoen met HOPE XXL is de bijdrage van Kofi Annan op 6 december een grote blijk van ondersteuning op hun weg naar de Verenigde Naties.
 
Tijdens de conferentie spreekt Kofi Annan over zijn ervaringen, die hij heeft opgetekend in zijn recente boek 'Interventions: A life in War and Peace'. Naast Annan verwelkomt HOPE XXL verschillende andere gasten, onder wie voorzitter van de Europese Raad Herman van Rompuy, en Leo Bormans, auteur van het 'World Book of Happiness'.
 
Op zaterdag 8 december presenteren de deelnemers het resultaat van de conferentie: de visie van Europese jongeren op de komende decennia. HOPE XXL organiseert de conferentie met ondersteuning van verzekeraar Achmea en in samenwerking met Universiteit Leiden.
 
Gratis kaarten voor de presentatie van Kofi Annan zijn verkrijgbaar na registratie via www.hope-xxl.com Voor meer informatie over de campagne gericht op de Millenniumdoelen: www.remember2015.com