Nieuwe noodkreet over lerarentekort

Epidemisch, crisis, catastrofaal, nationale ramp: dat zijn volgens Nieuwsuur woorden waarmee mensen in het onderwijs het lerarentekort schetsen.

De actualiteitenrubriek van de NOS sprak onder anderen met directeur Dirk Koops van de openbare Mr. de Jonghschool in Amsterdam: ‘We werken ons allemaal zestien slagen in de rondte. We lopen elk gaatje dicht dat dicht te lopen valt. En daar word je doodmoe van.’

Mark Veenstra, waarnemend directeur van de eveneens openbare basisschool De Zeeheld in Amsterdam, noemt de situatie alarmerend. ‘Op het moment dat er een vacature ontstaat, ga je op zoek, maar er zijn gewoon geen mensen meer.’

De Amsterdam onderwijswethouder Marjolein Moorman (PvdA) vraagt zich hardop af wat er nog moet gebeuren, wil de minister luisteren. ‘Het is crisis!, zo roept zij uit.

Buiten Amsterdam

Nieuwsuur keek verder dan alleen naar Amsterdam. Directeur Ellen van Dorssen-Koogje van de christelijke basisschool Avonturijn in Hilversum vertelt dat ze twee keer een klas naar huis heeft moeten sturen.

Lees meer…