NOS weer in de fout: verkeerde beelden Amarantis

Het NOS Journaal heeft opnieuw beelden van het openbare Linde College in Wolvega gebruikt in een nieuwsitem over de gevallen onderwijskolos Amarantis. Lees verder

In december benaderde het Linde College, dat helemaal niets met Amarantis te maken heeft, VOS/ABB met het verzoek contact op te nemen met de redactie van het NOS Journaal, nadat die beelden van de openbare vo-school in Wolvega had gebruikt in een item over het faillissement van de onderwijsreus uit de Randstad. Dit leidde tot een redactiebrede oekaze dat dit niet meer mocht gebeuren.

De Friese school zag echter opnieuw de gewraakte beelden voorbijkomen in een nieuwsitem van het NOS Journaal over het onderzoeksrapport over belangenverstrengeling en vriendjespolitiek in de bestuurlijke top van Amarantis. VOS/ABB heeft weer contact opgenomen met de redactie van het NOS Journaal en erop aangedrongen dat het woord 'Amarantis' niet meer gekoppeld is aan het bewuste fragment dat kennelijk automatisch uit het beeldarchief naarboven komt.

Het NOS Journaal heeft wederom excuses aangeboden voor de gemaakte fout en toegezegd dat de koppeling van het beeldfragment met Amarantis wordt gedeletet.