Obs De Zevensprong Almere wint Europese ICT-prijs

In het novembernummer van magazine School! wordt openbare basisschool De Zevensprong in Almere belicht. Deze school krijgt op 31 oktober een Europese ICT-prijs uitgereikt voor het project ‘Be smart with your phone’. Lees verder

De tweejaarlijkse eTwinning-prijzen zijn een initiatief van het Europees Platform . E-Twinning is de online community voor scholen om Europese samenwerking met behulp van ICT te stimuleren.

De prijs 'Project van het jaar' in de categorie '4 tot en met 12 jaar' is toegekend aan openbare basisschool De Zevensprong in Almere voor het project Be smart with your phone. De jury prijst het project, omdat de smartphone niet uit de school is verbannen, maar deze juist op educatieve wijze wordt gebruikt in de les. De prijs wordt op 31 oktober uitgereikt. In het komende novembernummer van magazine School! van VOS/ABB en de Vereniging Openbaar Onderwijs kunt er meer over lezen.

De prijs in de categorie '13 tot en met 20 jaar' is toegekend aan CSG Willem van Oranje in Oud-Beijerland voor het project Nature my Pl@yground. De jury waardeert het vakoverstijgende karakter van het project. Bovendien zijn de opdrachten voor dit project volledig geïntegreerd in het lesprogramma, waardoor substantieel is bijgedragen aan de beoogde kerndoelen van de verschillende vakken.

De prijs voor eTwinning in combinatie met een internationaal Comenius Schoolpartnerschap is toegekend aan het Oostvaarders College in Almere voor het project Young responsible learners. De jury was onder de indruk van het effect van dit project op ouders, het schoolbeleid voor gezond voedsel en de regionale en landelijke politiek.

Voor meer informatie over het Europese ICT-initiatief, zie www.etwinning.net. U kunt ook doorklikken naar informatie over magazine School! van VOS/ABB en VOO.