Obs in Helmond wint fotowedstrijd ‘Ik ben welkom’

Openbare basisschool De Straap in Helmond is de winnaar van de fotowedstrijd ‘Ik ben welkom’. De school krijgt van VOS/ABB een voorstelling van theatergroep The Big Mo. Lees verder

De oproep om foto’s in te sturen van de plaquette ‘Ik ben welkom’ leverde veel respons op. Met de plaquette, die scholen bij VOS/ABB kunnen bestellen, maken openbare en algemeen toegankelijke scholen kenbaar dat elke leerling en elke leerkracht bij hen welkom is. Daarbij maken ze geen onderscheid op grond van levensovertuiging, godsdienst, politieke gezindheid, afkomst, geslacht of seksuele geaardheid, wat is vastgelegd in de kernwaarden van het openbaar onderwijs.

De foto van obs De Straap in Helmond illustreert de kernwaarden. De diversiteit van de leerlingen in combinatie met de positieve uitstraling van de foto laat volgens de jury zien waar de openbare en algemeen toegankelijke scholen voor staan. De voorstelling Ik ben welkom die theatergroep The Big Mo bij de winnaar gaat spelen, sluit naadloos bij de kernwaarden aan.

De foto van openbare basisschool Kiezel en Kei in Bergambacht en de foto van obs De Meander in Amersfoort kregen een eervolle vermelding.

Ook u kunt de plaquettes ‘Ik ben welkom’ bestellen bij VOS/ABB (tegen kostprijs). Ze hangen inmiddels bij meer dan 300 scholen in het hele land. Het zou mooi zijn als daar nog honderden, zo niet duizenden scholen bij komen!

Informatie: Marleen Lammers, 06-10946652, mlammers@vosabb.nl