OCW: Ouders vinden kortere zomervakantie oké

De meeste ouders vinden het een goed idee om de zomervakantie in het voortgezet onderwijs met een week te verkorten. Dat blijkt uit een peiling in opdracht van demissionair staatssecretaris Marja van Bijsterveldt van OCW.
Lees verder

Van Bijsterveldt wil dat de duur van de zomervakantie in het voortgezet onderwijs van zeven naar zes weken gaat. De zomervakantie in het voortgezet onderwijs zou dan gelijk worden getrokken met die in het primair onderwijs. Ruim zeven van de tien ouders met schoolgaande kinderen kunnen zich daarin vinden, meldt het ministerie van OCW.

De verkorting van de zomervakantie betekent niet dat personeelsleden en leerlingen een week langer naar school gaan. De week die van de zomervakantie wordt afgetrokken, wordt verspreid over het jaar gebruikt voor roostervrije dagen. De leerlingen zijn dan vrij, terwijl leerkrachten niet-lesgebonden taken kunnen uitvoeren. Dit moet leiden tot minder werkdruk en minder lesuitval.

De Algemene Onderwijsbond (AOb) reageert woedend op de peiling van de staatssecretaris. Volgens AOb-voorzitter Walter Dresscher probeert de demissionaire staatssecretaris vlak voor het einde van de regeerperiode haar plan voor een kortere zomervakantie er nog snel even doorheen te drukken.

Klik hier voor meer informatie van het ministerie van OCW.

Klik hier voor de reactie van AOb-voorzitter Walter Dresscher.