Onderhandelaarsakkoord over kortlopende cao

Er is een onderhandelaarsakkoord bereikt over een kortlopende cao voor het voortgezet onderwijs. Dat heeft de VO-raad bekendgemaakt. De Algemene Onderwijsbond (AOb) meldt dat de aangekondigde landelijke stakingsacties zijn opgeschort. Lees verder

De vakbonden zijn volgens de VO-raad momenteel niet bereid om te praten over modernisering van de arbeidsvoorwaarden. Het personeel mag echter niet de dupe worden van de vastgelopen cao-onderhandelingen, aldus de VO-raad, die hieraan toevoegt dat met de kortlopende cao de docenten en overige personeelsleden de loonsverhoging krijgen waar ze recht op hebben.

Voorzitter Sjoerd Slagter van de VO-raad zegt dat nu de kortlopende cao een feit is, er direct overleg moet beginnen over een toekomstbestendige cao met een langere looptijd. ‘Concurrerende arbeidsvoorwaarden en het versterken van de professionaliteit van het personeel hebben een hoge prioriteit voor de werkgevers’, aldus Slagter.

De VO-raad wil op korte termijn het overleg met de bonden hervatten over toekomstbestendige arbeidsvoorwaarden, zoals het behouden van de seniorenregeling (BAPO), het verbeteren van de positie van beginnende docenten en het versterken van de medezeggenschapsraad.

Voor de kortlopende CAO-VO geldt een looptijd van 1 juli 2007 tot 1 juli 2008. Het personeel ontvangt per 1 juli 2007 een structurele loonsverhoging van 2,4 procent en een structurele verhoging van de eindejaarsuitkering van 1,5 procent per 31 december 2007.

De AOb beweert dat de VO-raad onder druk van dreigende landelijke stakingsacties vlak voor het verlopen van het ultimatum van de vakbonden aan hun eisen heeft toegegeven. De AOb meldt ook dat de landelijke acties in het voortgezet onderwijs zijn opgeschort.

Informatie: Helpdesk, 0348-405250 van 08.30 tot 12.30 uur, helpdesk@vosabb.nl