Onderwijs krijgt 100 miljoen euro extra

Het kabinet investeert circa 100 miljoen euro extra in het onderwijs. Het geld gaat naar de gemeenten. Dat heeft staatssecretaris Sharon Dijksma bekendgemaakt op de Kindertop in Hilversum. Lees verder

De ongeveer 100 miljoen extra voor het onderwijs maakt deel uit van de 1 miljard euro extra die de gemeenten krijgen. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) had daar al overeenstemming over bereikt met het kabinet. Van het extra geld gaat 56 miljoen euro naar taalonderwijs aan kinderen van twee en drie jaar, zodat die voldoende Nederlands spreken zodra zij naar de basisschool gaan. Er gaat ook extra geld naar de bestrijding van schooluitval.

Brede school
Staatssecretaris Dijksma maakte ook bekend dat er 18 miljoen euro extra gaat naar de bredeschoolontwikkeling in zowel de steden als de dorpen. De bredeschoolontwikkeling is ook onderwerp van de rubriek ‘Het debat’ in Over Onderwijs nr. 3. Hierin komen bestuursmanager Robert Smid van stadsdeel Amsterdam-Noord en algemeen directeur Albert Helder van Bureau Openbaar Onderwijs Noordwest Fryslân aan het woord.

Smid vindt het een goed plan dat het kabinet alle scholen ‘breed’ wil maken, omdat er met brede scholen ‘fantastische resultaten;’ worden geboekt. Helder is ook voorstander van brede scholen, maar wijst erop dat het vaak lastig is om die in dorpen te realiseren.

Het debat uit Over Onderwijs nr. 3 staat in de rechterkolom van dit bericht.

Informatie:

Martin van den Bogaerdt, 0348-405297, mvandenbogaerdt@vosabb.nl