Onderwijsfestival ‘De smaak van kwaliteit’

Scholen in het voortgezet onderwijs krijgen vanaf november extra geld voor kwaliteitsverbetering. Het ministerie van Onderwijs wil dat scholen in overleg met docenten, leerlingen en ouders bepalen hoe ze deze middelen gaan inzetten. Ter inspiratie houdt het kwaliteitsproject Q5 op 11 december het onderwijsfestival ‘De smaak van kwaliteit’. Eén van de sprekers is Ben Tiggelaar, bekend van zijn managementboeken. Lees verder

Op dit ‘festival’ worden voorbeelden getoond van al uitgevoerde onderwijsverbeteringen. Ook worden nieuwe ideeën gelanceerd. De activiteit is een gezamenlijk initiatief van diverse onderwijsorganisaties, waaronder de VO-raad en de Ruud de Moorstichting.

De focus van de bijeenkomst ligt – geheel in lijn met de door het ministerie ontworpen regeling – op participatie. Hoe brengt u onderwijsverbeteringen aan in samenwerking met leerlingen, ouders, docenten, ondersteunend personeel, schoolleiders en bestuurders? Het programma is toegesneden op al deze doelgroepen.

In zestien workshops, lezingen en simulaties komen allerlei invalshoeken voor kwaliteitsverbetering aan de orde. Van het opstellen van een kwaliteitsplan tot spiegelbijeenkomsten met ouders en leerlingen en de kansen van ICT. Er draait een carrousel met praktijkvoorbeelden en er is gelegenheid om contacten te leggen en te debatteren. Een doorlopende activiteit is ‘Studio 2020’: een creatieve brainstormsessie over het onderwijs van de toekomst onder leiding van docenten én leerlingen. Tot slot houdt Ben Tiggelaar (onderzoeker, trainer en auteur) een presentatie over de vraag hoe je samen met anderen écht veranderingen kunt doorvoeren.

‘De smaak van kwaliteit’ wordt gehouden in het gloednieuwe Media Plaza in Utrecht (Jaarbeurs), van 12 tot 20 uur. Kosten: 100 euro, voor teams geldt korting. Voor het volledige programma en inschrijven kijkt u op de website van Q5. 

Informatie: Wilma Jansen, 030-2324891 of wilmajansen@vo-project.nl