Onderwijswoordvoerders weg uit Tweede Kamer

Steeds meer onderwijswoordvoerders van de fracties in de Tweede Kamer keren na de verkiezingen niet meer terug. Lees verder

Woensdagochtend maakte PvdA-onderwijswoordvoerder Metin Çelik van de PvdA via Twitter bekend dat hij zich terugtrekt van de kandidatenlijst. Zijn besluit heeft te maken met de lage plaats die hij op de lijst kreeg toebedeeld. In zijn tweet bedankt hij zijn volgers op Twitter en wenst hij de PvdA veel succes toe.

Eerder werd bekend dat D66-onderwijswoordvoerder Boris van der Ham na de verkiezingen op 12 september niet terugkeert. Op zijn website staat dat hij 'honger' heeft 'naar iets nieuws'.

CDA'er Jack Biskop gaf in mei al aan dat hij niet meer op de kandidatenlijst wilde. Dat was voor de grote reshuffle bij de christendemocraten, waarbij ook minister Marja van Bijsterveldt van OCW van de lijst verdween. Biskop meldt op zijn eigen site dat hij meer aandacht aan zijn gezin wil besteden.

Bij de ChristenUnie keert Cynthia Ortega-Martijn niet terug. Zij wilde wel op de kandidatenlijst, maar de partij meldt dat er 'andere keuzes' zijn gemaakt.