Op 25 mei is er een online bijeenkomst over het leerlingdossier. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door mr. Cécile van der Goot-Koenig van de Onderwijsjuristen van VOS/ABB. Als uw organisatie bij VOS/ABB is aangesloten, kunt u aan deze online bijeenkomst deelnemen.

De volgende onderwerpen zullen aan bod komen:

  • Wat neemt u (niet) op in het leerlingdossier?
  • Welke persoonsgegevens mogen worden verwerkt?
  • Inzagerecht en informatieplicht (gescheiden) ouders en/of leerlingen.
  • Bewaartermijnen.

Doel van de bijeenkomst: inzicht geven in de spelregels rondom het leerlingdossier. Wat hoort wel/niet thuis in het leerlingdossier? Wat zijn de rechten van ouders en hoe zit dat bij gescheiden ouders? De bijeenkomst zal voor een groot deel bestaan uit overdracht van theorie, maar er zullen ook plenair casussen worden besproken. Natuurlijk is er ruimte om vragen te stellen en specifieke casussen in te brengen.

De bijeenkomst is interessant voor iedereen die gegevens van leerlingen verwerkt in leerlingdossiers.

Waar, wanneer en aanmelden

De online bijeenkomst is op donderdag 25 mei van 13.00 tot 15.00 uur. Uitsluitend leden van VOS/ABB kunnen eraan deelnemen. De kosten bedragen 60 euro per persoon (btw-vrij).

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar welkom@vosabb.nl onder vermelding van ‘Bijeenkomst leerlingdossier’. Vermeld ook duidelijk uw naam, de organisatie waarvoor u werkt en het telefoonnummer waarop wij u kunnen bereiken. Na aanmelding ontvangt u de link om deel te nemen.

Let op: als uw organisatie niet bij VOS/ABB is aangesloten, heeft aanmelden geen zin. Het is natuurlijk mogelijk om lid te worden van VOS/ABB. Meer informatie over de voordelen van het lidmaatschap van VOS/ABB.

Informatie: Onderwijsjuristen, 0348-405250 op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur, onderwijsjuristen@vosabb.nl

Deel dit bericht: