Online databank voor levensecht onderwijs

De stichting Gast in de Klas heeft een online databank voor het primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs. In de databank komen vraag en aanbod van gastlessen, lespakketten, projecten en excursies bij elkaar. Lees verder

De online databank wordt deze maand met verscheidene activiteiten op scholen onder de aandacht gebracht. Op 1 oktober wordt de campagne afgesloten met een onderwijsdebat in het gebouw van De Nederlandsche Bank.

De gratis online databank www.gastindeklas.nl bevat educatief aanbod van onder meer het Scapino Ballet in Rotterdam, debattrainingsbureau Debatrix, de Dierenbescherming en FNV Bondgenoten. ‘We hebben de databank eerst laten testen door docenten, zodat alles klopt voor de lancering. Bovendien wilden we van start gaan met een goed gevulde databank, zodat docenten er ook echt iets aan hebben’, zegt initiatiefnemer Mike Schiltmans.

De lancering van www.gastindeklas.nl bestaat uit verschillende activiteiten met levensecht onderwijs op scholen. Zo worden er op openbare basisschool De Regenboog in Schijndel gastlessen verzorgd over de Tweede Wereldoorlog en geeft ontwikkelingsorganisatie Plan Nederland gastlessen op openbare basisschool De Kring in Hellevoetsluis.

Op 1 oktober wordt de campagne afgesloten met een onderwijsdebat over de verbinding tussen het onderwijs en de maatschappij. Het debat vindt plaats in het bezoekerscentrum van De Nederlandsche Bank in Amsterdam.

Klik hier voor meer informatie.