Ook GGD wil frisse lucht voor goed onderwijs

GGD Nederland pleit voor verbetering van het binnenmilieu van alle locaties waar kinderen langdurig verblijven. De oproep sluit naadloos aan op de online VOS/ABB-petitie voor een beter binnenmilieu, waar al vele honderden reacties op zijn binnengekomen. Lees verder

Uit onderzoek van GGD’s blijkt dat de zogenoemde ééndagsmethode tot een beter binnenmilieu in scholen leidt. Het onderzoek werd uitgevoerd in 21 basisscholen in Gelderland en Noord-Brabant. Het werd gefinancierd door het ministerie van VROM.

De ééndagsmethode begint ’s ochtends met een meting van de luchtkwaliteit in de klaslokalen. Aan het einde van de schooldag volgt een advies op maat met een instructie hoe te ventileren. Ook krijgen de scholen een zogenoemde stoplichtmeter voor luchtkwaliteit: groen is goed, rood is slecht.  

GGD Nederland pleit niet alleen voor verbetering van het binnenmilieu in scholen, maar ook op alle andere locaties waar kinderen langdurig verblijven. Muffe lucht met hoge CO2-concentraties leidt tot slechtere leerprestaties, meer ziekteverzuim en problemen voor kinderen met astmatische aandoeningen.

Wij willen ook uw steun!
De petitie van VOS/ABB kunt u online ondertekenen. U kunt bij uw handtekening een eigen commentaar schrijven. De petitie heeft al de steun gekregen van vele honderden schoolbestuurders, managers, leerkrachten en conciërges, maar ook van leerlingen, ouders en anderen die het belang van frisse lucht inzien.

VOS/ABB wil de digitale handtekeningen en commentaren na de zomervakantie aanbieden aan de Tweede Kamer. Zie ook de gerelateerde artikelen in de rechterkolom.

Informatie: Gertjan van Midden, 0348-405225, gvanmidden@vosabb.nl