Openbaar onderwijs Groningen getroffen door brand

De Openbaar Onderwijs Groep Groningen is getroffen door de grote brand in een schoolgebouw dit weekend. Het gebouw aan de Maresiusstraat, waarin de openbare basisschool De Vlint was gevestigd, is compleet verwoest. Lees verder

In het gebouw zaten verder nog een christelijke basisschool, een peuterspeelzaal en een naschoolse opvang. In totaal kregen 1000 basisschoolkinderen hier les. Zij kunnen deze week niet naar school.  Er kan vandaag ook geen opvang worden geboden.  Vanaf morgen wordt wel weer naschoolse opvang geboden op andere locaties.

Volgende week is het in Groningen herfstvakantie. Intussen wordt naarstig gezocht naar mogelijkheden om de leerlingen daarna weer les te kunnen geven. Vandaag is er een inloopbijeenkomst voor ouders georganiseerd.

De brand brak zaterdagochtend vroeg, rond half zeven, uit. Mede door de harde wind van dat moment breidde het vuur zich snel uit. Ondanks een forse inzet van de brandweer kon het pand niet worden gered. Het volledige gebouw moet als verloren worden beschouwd. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Brandstichting wordt niet uitgesloten.