Openbare basisschool verwerkt schietpartij Hoogvliet

Openbare basisschool De Tuimelaar in Rotterdam-Hoogvliet spreekt met de leerlingen over de dodelijke schietpartij die afgelopen vrijdag bij de school plaatshad. Slachtofferhulp en schoolmaatschappelijk werk staan de school bij.

Vrijdagmiddag werd bij het portiek van een flat vlak bij de school een 34-jarige man doodgeschoten. Dat gebeurde net op het moment dat de school uitging. Veel ouders stonden te wachten op hun kinderen, van wie een aantal de schietpartij heeft gezien. In het weekend is in Dordrecht een 27-jarige verdachte aangehouden.

De aanleiding voor de schietpartij lag waarschijnlijk in de relationele sfeer. Het slachtoffer zou de nieuwe vriend zijn geweest van de ex-vriendin van de verdachte. De drie kinderen van de bewuste vrouw zitten op De Tuimelaar.

Directeur Hans van der Kellen van De Tuimelaar spreekt van een onbegrijpelijke toestand. ‘Op het moment dat de groep hoorde dat er geschoten werd, raakte iedereen in paniek en schoten de kinderen alle kanten op. Dat was een heftige toestand’, zo citeert de regionale zender RTV Rijnmond hem.

In het weekend is er overleg geweest tussen de school en Slachtofferhulp om te bepalen wat de beste aanpak is om het incident met de kinderen te bespreken. ‘Het is vooral belangrijk om te kijken hoeveel de kinderen hebben meegekregen en waar ze nog mee zitten’, aldus Van der Kellen.

De school heeft een hoekje ingericht speciaal voor de kinderen, ouders en leerkrachten. Iedereen mag iets achterlaten, bijvoorbeeld een tekening.

Lees meer op de website van de school.