Openbare scholen hebben Leraren van het Jaar

Tingue Klapwijk van de openbare Montessorischool Valkenbos in Den Haag is de Leraar van het Jaar 2013 voor het basisonderwijs. In het voortgezet onderwijs is Jan Willem van den Bos van het openbare Jan van Egmond Lyceum in Purmerend uitgeroepen tot Leraar van het Jaar. De prijzen werden zaterdag in Studio 21 in Hilversum uitgereikt.

Volgens de jury is Tingue Klapwijk van de openbare Montessorischool Valkenbos in Den Haag didactisch sterk. Zo heeft ze meerdere lesmaterialen bedacht om de leesmotivatie onder haar leerlingen te bevorderen, hun woordenschat te vergroten en om de begrijpend leeslessen leuker te maken. Op deze manier laat ze kinderen optimaal tot leren komen vanuit de montessorivisie.

In het voortgezet onderwijs is Jan Willem van den Bos van het openbare Jan van Egmond Lyceum in Purmerend uitgeroepen tot Leraar van het Jaar. De jury noemt hem ‘een erg betrokken leraar’. Hij heeft goed contact met de leerlingen uit alle leerjaren en regelt opvang op maat, zowel voor leerlingen die dreigen uit te vallen als voor excellente leerlingen.

De Leraar van het Jaar in het speciaal onderwijs is Rijan van Geene van Visio Onderwijs in Breda. Volgens de jury is ze vrolijk en enthousiast en heeft een leuk gevoel voor humor. Ze is creatief in vinden van lesvormen en leerrendement bij kinderen met een ernstig meervoudige beperking.

Sara Albone van het Groenhorst College in Barneveld is Leraar van het Jaar voor het middelbaar beroepsonderwijs. Ze is volgens de jury als dierenarts en docent ‘een echte vakbeoefenaar’.

Een uitgebreider bericht staat op de website van de Leraar van het Jaar-verkiezing.