Openbare school in Krommenie ‘ziek van bezuinigingen’

Openbare basisschool De Komeet in Krommenie gaat op woensdag 30 maart actievoeren tegen de bezuinigingen van het kabinet. Lees verder

In een brief aan de ouders legt het team van obs De Komeet uit wat de gevolgen zijn van de bezuinigingen van het kabinet op onder meer de groeiregeling, de gewichtenregeling en passend onderwijs. Het bij VOS/ABB aangesloten bestuur Zaan Primair ziet zich bovendien geconfronteerd met hoge BAPO-uitgaven. De school zal afscheid moeten nemen van drie teamleden, waardoor de klassen groter worden.

De proteastactie met het motto ‘Wij zijn er ziek van’ zal een ludiek karakter hebben. Leerkrachten komen in pyjama of ochtendjas ‘ziek’ naar school. Leerlingen die dat willen, mogen ook in nachtkleding naar school. Er zal uitleg worden gegeven over de gevolgen van de bezuiniging en een verklaring aan een vertegenworodiger van het bestuur worden overhandigd.

Als ouders niet willen dat hun kind aan de protestactie meedoet, kunnen zij dat aan de school laten weten. Die kinderen zullen in een groep worden ondergebracht die niet aan de actie deelneemt.

De brief aan de ouders staat in de rechterkolom van dit bericht.

Bijlagen