Opnieuw voordelige energie voor leden

Ook de komende vier jaar kunnen leden van VOS/ABB profiteren van voordelige energietarieven door gezamenlijke inkoop. Deze week zijn de nieuwe contracten met Electrabel en RWE-Gas getekend. Lees verder

Al duizend scholen doen mee aan het gezamenlijke inkoopproject van VOS/ABB. Dankzij de collectieve inkoop door zo’n grote groep gebruikers kunnen scherpe prijzen worden bedongen, en krijgen de scholen geen extra toeslagen of administratiekosten doorbelast.

Het project startte in 2001 en de contracten liepen dit jaar af. Daarom is deze zomer een nieuwe Europese aanbesteding gedaan voor zowel gas als elektriciteit. Dit proces hebben de experts van inkoopkenniscentrum Pro Mereor in Arnhem voor VOS/ABB geleid. De huidige leveranciers kwamen opnieuw met het beste bod.

Namens VOS/ABB ondertekende Gert Loomeijer deze week de nieuwe contracten met Electrabel en RWE-Gas. De looptijd is opnieuw vier jaar. Er zijn afspraken gemaakt over de opslagmarge die zij rekenen op de energieprijzen. Binnenkort worden deze inkoopprijzen voor een periode vastgeklikt en dan is de definitieve energieprijs (inkoopprijs + opslagmarge) bekend.

Scholen kunnen zich nog steeds aanmelden voor het energieproject. Zij krijgen dezelfde opslagmarge, maar als ze later instappen wordt voor hen opnieuw een inkoopprijs vastgeklikt. Voor scholen die nieuwe locaties krijgen wordt de bestaande energieprijs gehanteerd. Bovendien kunnen scholen kiezen voor groene energie tegen lage meerkosten.

Nadere informatie over het energieproject  

Doet uw school nog niet mee? Hoe sneller u aanhaakt, hoe voordeliger het is. Interesse? Bel dan met Kasper van Pinxteren van inkoopkenniscentrum Pro Mereor, tel. 026-3701476 of mail naar kvanpinxteren@pro-mereor.nl