Openbare school baalt van riooljournalistiek AD

Openbare scholengemeenschap Hugo de Groot in Rotterdam eist van het Algemeen Dagblad/Rotterdams Dagblad (AD/RD) een rectificatie. De krant zou rector Eric van ’t Zelfde verkeerd hebben geciteerd in een artikel naar aanleiding van de examenfraude op de naburige islamitische scholengemeenschap Ibn Ghaldoun.

Het artikel gaat over de eventuele overname van leerlingen van Ibn Ghaldoun mocht deze school dichtgaan. Het AD/RD laat Van ’t Zelfde zeggen dat leerlingen van Ibn Ghaldoun niet welkom zouden zijn op osg Hugo de Groot. ‘Dat is niet mijn probleem. Al moet ik naar de rechter stappen, ik wil ze niet. Zij tasten de kwaliteit van mijn school aan en ik weiger de prijs te betalen van die prutsschool’, zo citeert de krant hem.

Even verderop staat het volgende citaat: ‘Ik heb 48 onbekwame docenten ontslagen en 60 leerlingen van school gestuurd die regels aan hun laars lapten, anderen mishandelden of docenten vreselijk intimideerden. Ik heb net alle aso’s van school, op nieuwe zit ik niet te wachten.’

In een reactie stelt Van ’t Zelfde dat hij is geschrokken van ‘deze vorm van sensatiejournalistiek’ door AD-journaliste Hanneke van Houwelingen. Het artikel doet volgens hem ‘geen recht aan de leerlingen van de Ibn Ghaldoun noch aan deze school. Het artikel doet ook geen recht aan het onderwijsinhoudelijke gesprek dat ik met deze journaliste hield.’ De onvrede over het stuk zit volgens hem vooral in het feit dat er meer dan 600 leerlingen van de islamitische school over één kam worden geschoren.

Rector Van ’t Zelfde eist een rectificatie van het ‘gruwelijk slechte artikel’.