Ouders geven onderwijs ruim voldoende

Ouders zijn over het algemeen tevreden over het onderwijs. Dat blijkt uit de jaarlijkse Onderwijsmeter van het ministerie van OCW. Lees verder

Ouders geven gemiddeld een 7,8 aan de basisschool waar hun kinderen op zitten. Bij het voortgezet onderwijs is dat een 7,4. Net als in vorige jaren geven ouders hogere cijfers dan de gemiddelde Nederlander. Ouders zijn vooral tevreden over de individuele aanpak en begeleiding van leerlingen in het basisonderwijs. In het voortgezet onderwijs wordt met name gewaardeerd dat er veel aandacht is voor het ontwikkelen van vaardigheden.

Uit de Onderwijsmeter komen ook knelpunten naar voren, zoals lesuitval en het groeiende lerarentekort in het voortgezet onderwijs. Bijna alle ouders (95 procent) geven aan dat er lessen uitvallen. Volgens ruim één op de vier ouders (28 procent) zorgt de school voor adequate vervanging. Het lerarentekort kan volgens de ondervraagde ouders het beste worden bestreden met een goed carrièreperspectief.

Minister Ronald Plasterk van OCW ziet in de resultaten een bevestiging van zijn beleidsprioriteiten, zo meldt hij op de website van zijn ministerie. Hij heeft de Onderwijsmeter naar de Tweede Kamer gestuurd.

Klik hier voor de Onderwijsmeter 2007.