Ouders niet de dupe van staking op 6 maart

In tegenstelling tot wat er in berichten in de media wordt beweerd, zijn ouders niet de dupe van de onderwijsstaking op 6 maart. De school blijft altijd verantwoordelijk voor opvang van leerlingen, ook als het personeel staakt. Dat benadrukt de Helpdesk van VOS/ABB. Lees verder

Nadat de Telegraaf er maandag op de voorpagina in chocoladeletters mee had geopend, namen andere media klakkeloos het bericht over dat ouders massaal zouden worden gedwongen op dinsdag 6 maart vrij te nemen, omdat hun kind dan vanwege de staking tegen de bezuiniging op passend onderwijs niet naar school kan. Uit een toelichting die de VOS/ABB-Helpdesk eerder op deze website heeft gepubliceerd, blijkt duidelijk dat het Telegraafbericht op onzin is gebaseerd.

De Helpdesk benadrukt dat de school altijd verantwoordelijk blijft voor de opvang van de leerlingen, ook als er wordt gestaakt. Als ouders aangeven dat hun kind op de stakingsdag naar school gaat, móet de school dus voor opvang zorgen. In de toelichting gaat de Helpdesk ook in op de wijze waarop het bevoegd gezag dient om te gaan met stakende personeelsleden.

Als lid van VOS/ABB kunt u de toelichting downloaden, mits u zich met uw inlogcodes hebt aangemeld bij Mijn VOS/ABB. Als u uw codes niet (meer) weet, kunt u die opvragen bij Karin Peters van het secretariaat van VOS/ABB: kpeters@vosabb.nl.