Over Onderwijs jaargang 7 nummer 8

Vlaanderen

Het idee van VVD-leider Jozias van Aartsen om mensen met een bijstandsuitkering in te zetten voor buitenschoolse opvang, stuitte direct op veel weerstand van de onderwijssector en de organisaties voor kinderopvang. In Belgiƫ wordt echter al jaren op deze manier gewerkt. Naar volle tevredenheid, zo blijkt bij De Buiteling in Brussel.

Beloningsleidraad

VOS/ABB heeft een beloningsleidraad voor bestuurders ontwikkeld. Uitgangspunt is het functiewaarderingssysteem. ‘De beloningsleidraad is van belang om wildgroei in salarissen tegen te gaan. “Het merendeel van de vo-ledencommissie is er blij mee. 

Regierol gemeente

De rol van de gemeente als bestuurder van het openbaar onderwijs lijkt bijna uitgespeeld. “Het is verstandig als gemeenten zich concentreren op hun corebusiness. Daar hoort het besturen van scholen niet bij”, zegt Rein Munniksma. 

Sportdebatten

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 7 maart organiseert NOC*NSF een aantal sportdebatten onder leiding van voorzitter Erica Terpstra. Belangrijk element is de positie van sport in het onderwijs.

Bijlagen