Over Onderwijs met special over Toezicht

Het magazine Over Onderwijs van VOS/ABB verschijnt vandaag met een special over toezicht en governance. Daarin ook reacties van prominenten op de kredietcrisis en wat het onderwijs daarvan kan leren. Lees verder

Verder in dit nummer een artikel over het Zuyderzee College in Emmeloord, dat de schoolboeken al heeft vervangen door laptops. Het leren met laptops biedt didactisch meer mogelijkheden, en zowel leerlingen als docenten zijn er enthousiast over, zo blijkt uit de ervaringen. Hoe het in de praktijk werkt, leest u op de pagina’s 8 en 9 van het magazine.

Dit laatste nummer van 2009 biedt verder veel informatie: over de inrichting van islamlessen op de basisschool, over het vakcollege in het vmbo, over het succes van het project Verbindend Leren, het bekroonde mentorproject School ’s cool en een kijkje in het duurste noodgebouw van Nederland waarin de kleuters van de Kleine Pijler in Rotterdam mogen bivakkeren.

Het magazine valt vandaag bij alle leden van VOS/ABB op de mat. Mocht u het blad niet ontvangen hebben, dan kunt een exemplaar aanvragen bij Anja van Rossum, 0348-405298, of via de mail: avanrossum@vosabb.nl. Ook niet-leden kunnen bij haar een exemplaar bestellen. Het blad is ook virtueel door te bladeren op deze website in de rubriek publicaties.