Overleg passend onderwijs niet staken!

VOS/ABB en de collega-organisaties betreuren het dat de vakbonden uit het overleg over passend onderwijs zijn gestapt. Dat meldt senior beleidsmedewerker Henk Keesenberg van VOS/ABB. Lees verder

De Algemene Onderwijsbond (AOb), CNV Onderwijs (CNVO) en de Centrale van Middelbare en Hogere Functionarissen (CMHF) zijn uit het overleg over passend onderwijs gestapt. Volgens voorzitter Marleen Barth van CNVO was het zinloos geworden om nog met het ministerie van OCW over dit onderwerp te spreken ‘waarvoor het kabinet blijkbaar geen extra geld beschikbaar wil stellen’.

VOS/ABB en de collega-organisaties zien ook de de financiĆ«le problemen. “Op dit moment is er echter nog steeds geen duidelijkheid over de totale investeringen. Wij zijn van mening dat wij eerst het debat op 5 juli in de Kamer af moeten wachten. En uiteraard zullen wij ook de Kamerleden van onze zorgen op de hoogte stellen”, aldus senior beleidsmedewerker Henk Keesenberg van VOS/ABB.

Nonsens
Hij wijst er ook op dat de vakbonden ‘een totaal verkeerd beeld’ neerzetten. “De bonden doen voorkomen dat alle leerlingen met beperkingen in het regulier onderwijs moeten worden opgevangen. Dit is nonsens. Wel of niet inclusief onderwijs willen en wel of niet koersen op meer integratie zijn beleidsopvattingen van samenwerkende schoolbesturen en hun teams en zeker niet van rijkswege voorgeschreven.”

Keesenberg schrijft dat VOS/ABB en de collega-organisaties hun verantwoordelijkheid blijven nemen en in overleg blijven om passend onderwijs in het belang van de leerlingen tot een succes te maken. “Dat is immers het doel van passend onderwijs: geen enkele leerling die buiten de boot valt, dus voor elke leerling een passende plek met uitzicht op een diploma of een plek op de arbeidsmarkt.”

Informatie: Henk Keesenberg, 0348-405226, hkeesenberg@vosabb.nl