Pas op voor torenhoge nota’s van Loyalis!

Het blijkt buitengewoon raadzaam om nota’s van Loyalis extra goed te controleren op hun juistheid. De Helpdesk van VOS/ABB kreeg daarover een tip van de openbare Regionale Scholengemeenschap Goeree-Overflakkee.

Deze school  heeft afgelopen jaar bij Loyalis een collectieve verzekering afgesloten voor het Invaliditeitspensioen Aanvullingsplan (IPAP). Toen de school in augustus de eerste premievoorschotnota ontving, was die veel hoger dan verwacht. Bij navraag bleek dat er een fout was gemaakt. Er kwam een correctienota.

Vorige week echter bleek dat ook de premievoorschotnota voor 2014 met ongeveer 40.000 euro twee keer zo hoog was als de 20.000 euro waar de school rekening mee had gehouden. Loyalis bood excuses aan voor het ongemak en stuurde wederom een correctienota.

Loyalis laat aan VOS/ABB weten dat een intern onderzoek is gestart om een dergelijke fout in de toekomst te voorkomen. Mogelijk dat 10 andere werkgevers eveneens een foutieve factuur hebben ontvangen. Deze werkgevers hebben ook excuses gekregen. Ze zijn door Loyalis persoonlijk op de hoogte gesteld en ontvangen zo snel mogelijk definitief bericht.

De Helpdesk adviseert alle scholen die een contract met Loyalis hebben, de nota’s van dit bedrijf goed te controleren. Dit advies geldt overigens voor alle facturen die binnenkomen, ook van andere bedrijven.

Informatie: Helpdesk, 0348-405250 van 08.30 tot 12.30 uur, helpdesk@vosabb.nl