Petitie homo’s in onderwijs al 7000 keer ondertekend

De petitie ‘Uit de kast, uit de klas?!’ van homobelangenorganisatie COC Nederland is tot nu toe door ruim 7000 mensen ondertekend. Het COC meldt dat de petitie gericht is tegen de wettelijke toegelaten discriminatie van homo- en biseksuele leerkrachten en leerlingen in orthodox religieuze scholen. Lees verder

Het COC wijst erop dat de Nederlandse wet scholen op religieuze grondslag het recht geeft om homoseksuele leerlingen en docenten van school te sturen als zij openlijk uiting geven aan hun seksuele voorkeur. Deelname aan de Gay Pride, lidmaatschap van een homo-organisatie of een spreekbeurt over homoseksualiteit kan volgens de belangenorganisatie al voldoende zijn. Directe aanleiding voor de petitie is het op non-actief stellen van een homoseksuele leraar van de School met de Bijbel in het Gelderse dorp Emst.

Onder de ondertekenaars is een groot aantal prominenten, onder wie tv-presentatrice Linda de Mol, haar collega Claudia de Breij, schrijver Arthur Japin en zangeres Fréderique Spigt. Ook is er veel politieke steun, onder meer van de SP, VVD, D66, GroenLinks en de meeste jongerenorganisaties.

Klik hier voor meer informatie en de online mogelijkheid om de petitie te ondertekenen. Het COC overhandigt de digitale handtekeningen eind deze maand aan de regering.