Plasterk: adjunct-directeuren worden niet vergeten

Minister Ronald Plasterk van OCW spreekt tegen dat adjunct-directeuren in het convenant LeerKracht worden ‘vergeten’. CDA-Kamerlid Jan Jacob van Dijk had hierover vragen gesteld naar aanleiding van een bericht in de Telegraaf. Lees verder

Plasterk antwoordt dat ‘in het Convenant LeerKracht van Nederland is overeengekomen dat de adjunct-directeuren van basisscholen met minder dan 400 leerlingen erop vooruit gaan. Dit gebeurt door de afschaffing van de laagste salarisschaal voor adjunct-directeuren, schaal AA’.

Door deze maatregel gaat volgens Plasterk 70 procent van de adjuncten in het basisonderwijs erop vooruit, met de bedoeling dat de functie van adjunct-directeur aantrekkelijker wordt. De minister erkent wel dat hij het opstellen van het convenant prioriteit is gegeven aan de verbetering van de posities van leraren en directeuren. 

Veel directievacatures onvervuld
De Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) heeft onderzoek gedaan naar de moeite die basisscholen hebben om mensen te vinden voor directiefuncties. Vooral na de zomervakantie blijven veel vacatures onvervuld (77 procent). Over het hele jaar gezien blijkt voor voor bijna één op de vier directievacatures (23 procent) niemand te vinden is.

Een uitgebreid bericht met link naar het onderzoek staat op de website van de AVS.

Vacatures op www.vosabb.nl!
VOS/ABB biedt schoolbesturen die op zoek zijn naar bijvoorbeeld bestuurders, directeuren of andere managers, de mogelijkheid om efficiënt en doelgericht te adverteren. De vacatures worden vermeld op deze website en doorgelinkt naar de e-mailnieuwsbrieven die elke maandag worden verstuurd.

Klik hier voor meer informatie over de mogelijkheden om via VOS/ABB te adverteren.