Pluspunt eerste TOP-school in Rotterdam

Openbare basisschool Pluspunt krijgt als eerste in Rotterdam het landelijke keurmerk TOP-school. TOP staat voor Talentvol Openbaar Praktijkvoorbeeld. Lees verder

De school in de wijk Prinsenland onderscheidt zich van andere scholen doordat álle leerlingen er welkom zijn. Dat geldt ook voor kinderen die vanwege een handicap extra zorg en begeleiding nodig hebben. Hiermee is Pluspunt een schoolvoorbeeld van passend onderwijs, dat in augustus 2014 in heel Nederland wordt ingevoerd. Er moet dan voor elke leerling een passende plaats op een reguliere of speciale school zijn. Nu komt het nog voor dat leerlingen in Nederland die extra begeleiding nodig hebben, zonder onderwijs thuis komen te zitten.

Directeur Madeleine van Noordt-Wieringa van obs Pluspunt benadrukt dat het goed is om kinderen met en zonder lichamelijke handicap sámen onderwijs te laten volgen. Dat ook leerlingen met een handicap op Pluspunt terecht kunnen, heeft volgens haar te maken met de positieve aanpak van de school: ‘Ik word altijd zo moe van directeuren die overal problemen zien. Een kind dat slechthorend is? Nee, kan niet! Ik vind dat zo’n onzin. Geloof mij: als je er als school voor openstaat en bereid bent om maatwerk te leveren, kan er echt heel veel!’

Obs Pluspunt krijgt het keurmerk TOP-school van VOS/ABB. Deze landelijke belangenbehartiger in het onderwijs wil met Talentvolle Openbare Praktijkvoorbeelden laten zien welke toegevoegde waarde de openbare en algemeen toegankelijke scholen hebben. Eerder kregen openbare scholen in Amsterdam, Utrecht, Amersfoort, Doetinchem, Arnemuiden en Numansdorp het keurmerk TOP-school.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie: openbare basisschool Pluspunt in Rotterdam-Prinsenland krijgt het keurmerk TOP-school op dinsdag 15 januari om 11 uur. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Het adres van de school: Maria Wesselingstraat 14, 3065 GA Rotterdam. Telefoon: 010 – 20 20 534.