Pluspunt in Rotterdam krijgt TOP-certificaat

Openbare basisschool Pluspunt in Rotterdam heeft dinsdag het TOP-certificaat van VOS/ABB ontvangen. TOP staat voor Talentvol Openbaar Praktijkvoorbeeld. Lees verder

Obs Pluspunt in de Rotterdamse wijk Prinsenland is een schoolvoorbeeld van passend onderwijs. Al sinds 20 jaar geeft deze reguliere basisschool ook onderwijs aan kinderen die vanwege een handicap extra zorg en begeleiding nodig hebben. 

Dat ook leerlingen met een handicap op Pluspunt terecht kunnen, heeft volgens directeur Madeleine van Noordt-Wieringa te maken met de positieve aanpak van de school: ‘Ik word altijd zo moe van directeuren die overal problemen zien. Een kind dat slechthorend is? Nee, kan niet! Ik vind dat zo’n onzin. Geloof mij: als je er als school voor openstaat en bereid bent om maatwerk te leveren, kan er echt heel veel!’

Het TOP-project van VOS/ABB is bedoeld om openbare scholen die excelleren op een van de kernwaarden van het openbaar onderwijs te belichten. Eerder kregen openbare scholen in Amsterdam, Utrecht, Amersfoort, Doetinchem, Arnemuiden en Numansdorp het keurmerk TOP-school van VOS/ABB.

Magazine School! van VOS/ABB en de Vereniging Openbaar Onderwijs besteedt in elk nummer aandacht aan een TOP-school. Kent u een TOP-school of is uw school een Talentvol Openbaar Praktijkvoorbeeld? Mailt u dan naar excellent@vosabb.nl!

Informatie: Marleen Lammers, 06-10946652, mlammers@vosabb.nl