Prikbord vol verhalen over pesten

Het ministerie van OCW heeft Een prikbord vol verhalen over pesten uitgebracht. Deze uitgave gaat over de opbrengst van vier regiobijeenkomsten over de aanpak van pesten.

In de publicatie van het ministerie komt onder anderen adjunct-directeur Els Siep van openbare basisschool De Compositie in Almere aan het woord: ‘In het Plan van aanpak tegen pesten verplicht de staatssecretaris alle scholen om aan de slag te gaan met een anti-pestmethode die aan vastgestelde kenmerken voldoet. Wij vinden het belangrijk om tot een aanpak te komen die door iedereen gedragen wordt. Alleen dan kun je echt iets bereiken.’

Hondendrol en tongzoen
Publicist Aaf Brandt Corstius en schrijver Ronald Giphart wisselden elkaar af bij de aftrap van de regiobijeenkomsten. Brandt Corstius erkent dat zij als leerlingen in het voortgezet onderwijs een pestkop was. Naar eigen zeggen was ze ‘niet zo’n erge’, hoewel ze ooit bij iemand een hondendrol in de brievenbus heeft geponeerd. Giphart werd vooral gepest. Hij probeerde dat tegen te gaan door gedichten uit het hoofd te leren in de hoop dat de meisjes dan met hem wilden tongzoenen. ‘Dat was helaas niet zo’, aldus Giphart in de publicatie van OCW.