Prinses Amalia gaat naar openbare school

Prinses Amalia gaat op 10 december naar de openbare Bloemcampschool in Wassenaar. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. Algemeen directeur Gerard Coenraad van de Bloemcampschool is ‘zeer vereerd’. Lees verder

De Nederlands hervormde kroonprins Willem-Alexander en de van oorsprong rooms-katholieke Máxima zeggen dat ‘grondig naar de juiste school’ hebben gezocht. Hun keuze voor de Bloemcampschool, die via de gemeente Wassenaar bij VOS/ABB is aangesloten, wijst erop dat zij bewust voor het openbaar onderwijs hebben gekozen.

Algemeen directeur Gerard Coenraad van de Bloemcampschool en de openbare Wethouder Huibregtseschool in Wassenaar zegt dat hij uitgebreid met Willem-Alexander en Máxima over de schoolkeuze heeft gesproken. Uit privacy-overwegingen weigert hij in te gaan op de inhoud van hun gesprek. Wel wil Coenraad zeggen dat hij het ‘erg leuk’  vindt en ‘zeer vereerd’ is dat het kroonprinselijk paar voor zijn school heeft gekozen.

De Bloemcampschool staat in een villawijk in Wassenaar-Zuid, maar Coenraad karakteriseert de school als ‘gewoon’ en benadrukt dat het publiek ‘gemêleerd’ is.  Hij wijst er ook op dat het voor Amalia de dichtstbijzijnde school is, wat past binnen het Wassenaarse postcodebeleid voor de openbare scholen.

De Bloemcampschool dateert van 1931. Na 68 jaar werd het originele gebouw gesloopt en in 2001 ging de nieuwbouw open (zie foto van www.bloemcampschool.nl).