Weer problemen met digitale Cito-toets

De problemen met de digitale editie van de Cito-toets leken op de eerste toetsdag opgelost, maar op de tweede dag ging het weer mis. Het Centraal Instituut voor Toetsontwikkeling (Cito) attendeert scholen er nu op dat de digitale toets ook op een later moment mag worden afgenomen. Dat kan ook volgende week of nog later. Lees verder

Op de eerste dag van de driedaagse Cito-eindtoets basisonderwijs waren er onverwachts technische problemen. Volgens Cito kwam dat door de drukte bij de afname van de digitale edities van de toets. De eindtoets wordt op ruim 6000 scholen afgenomen, maar lang niet alle leerlingen maken hem digitaal. Dat geldt wel voor leerlingen met bijvoorbeeld dyslexie, en zij konden niet of moeilijk inloggen op het systeem.

Volgens Cito waren de problemen dinsdagmiddag verholpen, maar woensdagochtend bleek 10 procent van de scholen nog steeds last te hebben met inloggen. Het instituut geeft nu aan dat scholen de Niveautoets mogen afnemen tot en met 24 februari en de Digitale Eindtoets tot en met 6 april. Binnen deze periode kunnen scholen op iedere gewenste dag en tijdstip starten met de toetsafname. 

Zie de website van Cito.