Programma van Diversiteitscongres SBO bekend

Het Sectorbestuur Onderwijsarbeidsmarkt (SBO) maakt in december tijdens een congres de resultaten van de Diversiteitsmonitor bekend. Het gratis toegankelijke congres in Amsterdam krijgt een internationaal karakter. Een link naar het programma staat aan het einde van dit bericht. Lees verder

Centrale vraag van het congres is wat diversiteitsbeleid bijdraagt aan goed leiderschap en kwaliteit van onderwijsteams. Daarbij komen onder meer de innovatieve kracht van onderwijsteams, de noodzaak en de vormgeving van een structureler diversiteitsbeleid en het voorkomen van uitval van biculturele leraren en aan bod.

Tot de sprekers behoren Fay Hartog Levin, ambassadeur van de Verenigde Staten in Den Haag, en directeur Yvette Adams van de Organisational Development Learning Skills Improvement Service in Londen. Onder anderen ook bestuursmanager Mariet Brouwers van de bij VOS/ABB aangesloten Stichting Sirius in Amsterdam-Zuidoost, voorzitter Kete Kervezee van de PO-Raad en directeur Robert Jan Simons van de Nederlandse School van Onderwijsmanagement werken aan het congres mee. Er worden ook workshops gehouden.

Het gratis congres ‘Leiderschap en diversiteit in het onderwijs’ is op 14 december van 09.30 tot 17.00 in het Bijlmer Parktheater in Amsterdam-Zuidoost.

Klik hier voor het volledige programma.

Klik hier om u in te schrijven.