PvdA: steun voor ouderinitiatieven tegen segregatie

De PvdA wil dat minister Marja van Bijsterveldt van OCW maximale ondersteuning biedt aan ouderinitiatieven voor het meer gemengd maken van zwarte en witte scholen. Kamerlid Metin Çelik heeft daartoe Kamervragen gesteld. Lees verder

Directe aanleiding voor de vragen van Çelik was het bericht in de media dat hoogopgeleide 'witte' ouders uit Amsterdam-Zuid hun kinderen hebben aangemeld bij de zwarte Fiep Westerdorpschool in de wijk Slotervaart.

De PvdA'er wil van de minister weten of zij ook vindt dat de sleutel tot het terugdringen van segregatie in het onderwijs bij de ouders ligt. Als de minister dat vindt, moet zij ouderinitiatieven 'maximaal ondersteunen', vindt Çelik.

Hij vraagt de minister ook of zij een rol voor zichzelf weggelegd ziet om zwarte en witte scholen meer gemengd te maken.

VOS/ABB wacht met belangstelling de antwoorden van de minister af. Eerder, toen zij nog onder het gedoogjuk van Geert Wilders zat, zei ze dat het bevorderen van integratie in het onderwijs er niet meer toe deed. Nu de PVV het kabinet heeft laten vallen, zou het zomaar kunnen dat Van Bijsterveldt er ineens anders over denkt.

Klik hier voor de Kamervragen van Çelik.