Raet neemt Caso en Edukaat over

Randstad en Raet hebben overeenstemming bereikt over de overname van alle activiteiten van Randstad HR Services in de onderwijssector. Dit betekent dat de salarisverwerkingen voor 300.000 personeelsleden in het onderwijs per 1 oktober door Raet worden verzorgd. Lees verder

Er is inmiddels een intentieverklaring getekend door beide partijen. De transactie omvat de payroll en HR-softwareproducten Caso en Edukaat en de bijbehorende diensten, de medewerkers,  de expertise en de lopende contacten. De voorgenomen overname past in de strategie van Raet om haar marktpositie binnen het onderwijs te verstevigen. Randstad wil zich – na de overname van Vedior – juist weer meer concentreren op haar corebusiness, de uitzendbranche.

Raet benadrukt dat er voor de betreffende klanten, de werkgevers in het onderwijs, in de praktijk niets verandert. "Wij garanderen dat de salarisverwerking na 1 oktober probleemloos doorloopt", aldus Harald van Voorst, productmanager bij Raet. "Wij zijn hierin gespecialiseerd. Wij doen al twee miljoen salarisverwerkingen per maand, en nu komen er nog 300.000 bij. Een ontwikkeling waar we blij mee zijn".

Op dit moment bedient Randstad HR Services haar onderwijsklanten vanuit de vestigingen Gouda en Apeldoorn. De over te nemen activiteiten worden gefaseerd geïntegreerd in de bestaande Raet-organisatie. Het kantoor in Gouda blijft bestaan. De locatie in Apeldoorn wordt gesloten. De medewerkers die daar werken worden ondergebracht in de hoofdvestiging van Raet in Amersfoort.

De onderwijswerkgevers ontvangen nog een brief met nadere informatie.